-
89,00 kr
Georgia Ramon – Almendra Blanca 91%
Choklad, EKO, Mörk chokladGeorgia Ramon - Almendra Blanca 91% Kakaon som används kommer från Agrofloresta i Tabasco, Mexico. Vi besökte Tabasco i mars 2018 tillsammans med Alastair från Chocolate Tree, Denna choklad är perfekt för dig som gillar riktigt mörk choklad, men inte riktigt vågar ta steget till 100% :)89,00 kr -
89,00 kr
Georgia Ramon – Kardamom 70%
Choklad, EKO, Mörk chokladGeorgia Ramon - Kardamom 70% Detta är en mörk choklad (70% kakao) smaksatt med kardemumma. Om du tycker om kardemumma så kommer du att älska denna! Smak: Kardemumma. Nettovikt: 50 g89,00 kr -
89,00 kr
Georgia Ramon – Shadow Milk 75%
Choklad, EKO, Mörk chokladGeorgia Ramon - Shadow Milk 75% Detta är en (väldigt) mörk mjölkchoklad utan tillsatt socker – 75% kakao och 25% mjölkpulver. Ett något mildare alternativ till 100%-kakor. Smak: Krämig karamell, utan sötman. Nettovikt: 50 g89,00 kr -
89,00 kr
Georgia Ramon – Carolina Reaper 70%
Choklad, EKO, Mörk chokladGeorgia Ramon - Carolina Reaper 70% Detta är en mörk choklad (70% kakao) som är smaksatt med chilipeppar utav sorten Carolina Reaper, som sedan november 2013 rankas som världens starkaste chilipeppar av Guiness World Records. Smak: Chili (1 569 300 på Scoville-skalan). Nettovikt: 50 g89,00 kr -
89,00 kr
Georgia Ramon – Chuncho 74%
Choklad, EKO, Mörk chokladGeorgia Ramon - Chuncho 74% Denna choklad är tillverkad av kakao som odlas i Urubambadalen i Peru (nedanför Machu Picchu). Chuncho är samlingsnamnet på en grupp närbesläktade genotyper och odlas i regionerna Cusco (som denna kakao), Junín och Ayacucho. Karaktäristiskt för Chuncho är relativt små frukter och små frön (det vill säga kakaobönor) men med en hög fetthalt. Många Chuncho-träd är gamla – vissa upp mot 200 år. Georgia Ramon köper kakaon via Original Beans. Smak: Lätt fruktig, toner av torkade blommor och gräs. Nettovikt: 50 g89,00 kr -
89,00 kr
Georgia Ramon – Bali 75%
Choklad, EKO, Mörk chokladGeorgia Ramon - Bali 75% Denna choklad är tillverkad av kakao från kooperativet Kerta Semaya Samaniya (KSS) på västra Bali (Indonesien) i provinsen Jembrana. Kooperativet köper färsk kakao från sina medlemmar och sköter post-harvest processing centraliserat. KSS säljer den processade kakaon både till lokala köpare (som Big Tree farm), och internationellt till chokladtillverkare som Georgia Ramon. Nettovikt: 50 g89,00 kr -
89,00 kr
Georgia Ramon – 2000 Trees (Philippines 78%)
Choklad, EKO, Mörk chokladGeorgia Ramon - 2000 Trees (Philippines 78%) Denna choklad är tillverkad av kakao från Puentespina Farm i Filippinerna med endast 2000 kakaoträd. Sedan 2019 är denna kakao erkänd som "heirloom cacao" av Heirloom Cacao Preservation Initiative (HCP) Nettovikt: 50 g89,00 kr -
89,00 kr
Georgia Ramon – Guatemala 70%
Choklad, EKO, Mörk chokladGeorgia Ramon - Guatemala 70% Denna mörka choklad tillverkas av kakao från kooperativet JOLOMIJIX i Guatemala. Kakaon används även i den mörka mjölkchokladen Guatemala 55% Milk.89,00 kr -
89,00 kr
Georgia Ramon – Brazil 73%
Choklad, EKO, Mörk chokladGeorgia Ramon - Brazil 73% Denna mörka choklad tillverkas av kakao från kooperativet COOPOAM i den brasilianska delstaten Pará, med gräns till Surinam och Guyana i norr. COOPOAM är del i en större sammanslutning av kooperativ – CEPOTX. Totalt ingår 95 odlingar och 150 familjer som odlar 1125 hektar ekologisk- och Fairtrade-certifierad kakao.89,00 kr -
89,00 kr
Georgia Ramon – Honduras 70%
Choklad, EKO, Mörk chokladGeorgia Ramon - Honduras 70% Denna choklad är tillverkad av kakao från kooperativet APACH (Agroforestry Producers’ Association, Choloma) i nordvästra Honduras.89,00 kr -
Sold out89,00 kr
Gorgia Ramon – Haiti 80%
Choklad, EKO, Mörk chokladGorgia Ramon - Haiti 80%
Denna Georgia Ramon Haiti 80 % mörk chokladkaka är en mycket populär bar från denna tyska chokladtillverkare. Den mellanstekta av Trinitario- och Criollo-bönor från Haiti utvecklas i denna choklad. Blommiga toner blandas med aromer av mogna fikon, sura körsbär och rostade nötter. För alla som älskar och tycker om intensiv och sofistikerad choklad. Georgia Ramon är en liten Bean-to-Bar-chokladtillverkare belägen i Bonn Tyskland och grundades 2015. Med fokus på kvalitet och kreativitet är GR även kända för sitt engagemang i chokladvärlden sedan många år som författare och chokladprovare. Deras kunnande återspeglas i deras fantastiska barer.
-
Sold out89,00 kr
Georgia Ramon – Chuao 75%
Choklad, EKO, Mörk chokladGeorgia Ramon - Chuao 75% Detta är en choklad tillverkad av kakao från Chuao, en kustby i nordvästra Venezuela. Byn är känd för sina 400-åriga kakaoodlingar, och den högkvalitativa kakaon som här produceras. Genetiskt är kakaon som odlas Criollo-hybrider (Trinitario och liknande genotyper). Endast 20 ton produceras årligen.89,00 kr -
89,00 kr
GEORGIA RAMON – ESPRESSO 70%
Choklad, EKO, Mörk chokladGEORGIA RAMON - ESPRESSO 70%89,00 krDetta är en mörk choklad (70% kakao) tillverkad med kakao från Dominikanska Republiken (Öko Caribe), och smaksatt med kaffe från Speichstadt Kaffeerösterei i Hamburg. Kaffet som används är en blandning av Arabica från Dominikanska Republiken och Brasilien, och Robusta från Indien. 50g. Kan innehålla spår av nötter och mjölk. -
Sold out89,00 kr
Georgia Ramon – Panama 72%
Choklad, Mörk chokladGeorgia Ramon - Panama 72% Denna choklad är tillverkad av kakao från en gård med namnet Finca Quebrada Limón, belägen på ön Bocas del Toro, Panama.89,00 kr